De rompslomp die administratie heet

Helaas hebben we er in ons leven allemaal mee te maken: een administratie. Of u nu ondernemer bent of niet: er wordt van u gevraagd om een administratie bij te houden. Voor uw eigen overzicht is dat ook helemaal niet zo gek, maar vaak gaan er heel wat uurtjes zitten in bijvoorbeeld het betalen van rekeningen en het bewaren van betaalopdrachten. De rompslomp die de administratie heet dus. Maar er zijn tegenwoordig bedrijven die u kunnen bijstaan bij het doen van uw administratie. Niet door op de betaalknop te drukken, maar juist door een software programma aan te bieden, die het gemakkelijker maakt om uw administratie te voldoen. De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat deze software pakketten zich voornamelijk richten op de zakelijke markt.

De grote voordelen voor ondernemers

Als ondernemer kan het lastig zijn om je volledig bezig te houden met de financiële administratie van je bedrijf. Jij richt je voornamelijk op de uitbreiding van je onderneming en hebt niet direct zin en tijd om je met de administratie bezig te houden. Toch is dit onderdeel van het ondernemen erg belangrijk. Aan de hand van de administratieve gegevens kun je namelijk zien hoe je bedrijf presteert. Je ziet welke bedragen er binnen komen en welke kosten u als ondernemer maakt. Om dit inzichtelijk te krijgen, is het wel van belang om alles goed ‘onder elkaar’ te hebben staan. Pas dan kunt u de verschillende getallen met elkaar vergelijken.

Handvatten aanreiken

En dus zijn er nu organisaties die handvatten aanreiken aan zulke ondernemers. Handvatten waarmee u verder geholpen wordt. Er zijn namelijk software programma’s op de markt gekomen, waarmee u de administratie overzichtelijk kunt invoeren en bijhouden. Ideaal natuurlijk, aangezien u minder moeite hoeft te doen om achter bepaalde gegevens te komen. Een voorbeeld van zo’n aanbieder van software voor de eigen administratie is het bedrijf Snelstart. Via de website http://www.snelstart.nl vindt u meer informatie over dit bedrijf. Een andere aanbieder is Dutch Administration Factory. Meer informatie over de software die dit bedrijf u op het gebied van het administratie bijhouden aanbiedt, vindt u via http://www.dutchadminfactory.nl/financiele-administratie/.

Automatisering

Ik heb het hier eigenlijk nog niet echt besproken, maar het grote voordeel van software waarmee u uw eigen administratie bijhoudt is de automatisering van het geheel. U hoeft niet meer alles handmatig in te voeren of door te voeren. Nee, in plaats daarvan is het eenmalig invoeren en vervolgens wordt alles doorberekend door de software. Ideaal en erg gemakkelijk.

Toegang tot de tools

Wie u binnen uw organisatie uiteindelijk toegang geeft tot de software, is helemaal aan u. Maar het is wel raadzaam om daar vooraf goed over na te denken. U wilt toch niet hebben dat al uw medewerkers inzicht krijgen in de financiële gegevens van uw bedrijf? En eigenlijk hoeven zij toch ook niet allemaal te weten waar het geld van uw organisatie heen gaat en om hoeveel geld dat gaat? Om de administratie alleen te doen is misschien niet handig, maar om alles openbaar te maken is al helemaal niet handig.