Het aanvragen van een aanvullende verzekering

Je kunt je zorgpakket uitbreidden met een aanvullende verzekeringHet is verplicht om in Nederland minimaal een basiszorgverzekering te hebben. Je hebt zelf de keus of je een aanvullende verzekering wilt afsluiten. Zoals je weet kun je bij vele verzekeringsmaatschappijen een aanvullende verzekering afsluiten. Hierdoor heb je veel keus en hierdoor worden diverse aanvullende verzekeringspakketten voor interessante tarieven aangeboden. Je hebt zelf de mogelijkheid om de aanvulling van je zorgverzekering te bepalen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit dekking voor brillen en contactlenzen of tandheelkunde.

De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden verschillende soorten aanvullende verzekeringen aan. Verzekeringsmaatschappijen onderscheiden in sommige gevallen een aantal verschillende groepen. Dit zijn de studenten, volwassenen en de 50-plussers. Er kunnen vele verschillen zijn per verzekeringsmaatschappij. Het is daarom verstandig om eerst informatie in te winnen over verschillende verzekeringsmaatschappijen voordat je daadwerkelijk een verzekering afsluit.

Het online aanvragen van een aanvullende verzekering
Steeds meer mensen kiezen er voor om een aanvullende verzekering online af te sluiten. Dit heeft vooral te maken met het gemak. Je kunt gemakkelijk verzekeringen en verzekeringsmaatschappijen met elkaar vergelijken. Eveneens is het gemakkelijk om de voorwaarden van verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken. Houdt er wel rekening mee dat niet alle vergelijkingswebsites even objectief zijn. Er zijn namelijk websites die worden beheerd door zorgverzekeraar.