Het kopen van spullen bij een outletwinkel

Winkels die kleding onder de normale prijs verkopen worden zijn populair bij veel mensen. Vaak zijn dit outlet winkels. Uiteraard is het dan niet direct een outlet winkel als ze voor een gereduceerde prijs kleding verkopen, maar het gaat dan vooral om kleding wat aanzienlijk is afgeprijsd omdat het een smetje heeft of waarbij het gaat om kleding dat nooit verkocht is geraakt.

Het idee van een outlet store komt van de Amerikaan Harold Alfond. Hij had een schoenenwinkel genaamd Dexter Shoe Company. In de jaren 60 besloot hij schoenen die en schoonheidsfoutje had apart te verkopen in een winkel voor een scherpe prijs. Het idee liep zo goed waardoor de winkel in de jaren 90 ongeveer 80 filialen had over het hele land. Het idee is in de jaren negentig vanuit Amerika overgewaaid naar Europa.

Wat verstaan we onder outlet kleding?


In een outletwinkel wordt kleding en dergelijke te koop aanboden voor een lage prijs. De spullen die te koop aangeboden worden in dit soort winkels bestaan voornamelijk uit spullen van de vorige collectie, licht beschadigde spullen en uitlopende series. In een outletwinkel kan er naast kledingstukken eveneens, sieraden, parfum, horloges, schoenen, etc. verkocht worden. Je hebt in Nederland diverse outletwinkels. In onder meer Roermond en Lelystad heb je een geheel winkelcomplex met alleen maar outlet winkels.

Waarom outlet?


Winkels krijgen regelmatig nieuwe collecties binnen. Wanneer de oude collectie nog niet verkocht is, zullen die spullen voor een lagere prijs worden aangeboden. In sommige gevallen zullen alsnog bepaalde spullen niet verkocht worden. Eigenaren van winkels verkopen deze spullen meestal aan een outletstore. De eigenaar van de outletstore zal proberen om alsnog de producten te verkopen door ze scherp aan te bieden.

Outlet winkels zijn bij veel mensen populair en dat is natuurlijk niet onlogisch. Je kunt voor een lage prijs kwalitatieve kledingstukken kopen en dat is natuurlijk altijd aantrekkelijk. En het gaat dus vaak ook om merkkleding. Het is vanzelfsprekend altijd mooi meegenomen wanneer je merkkleding tegen een gereduceerd tarief kunt kopen en vaak is er niks mis met te kleding. Schroom dus niet en ga eens langs bij een kleding outlet winkel.