Het populaire eiland Zanzibar

Zanzibar is een eiland vlak voor de kust Tanzania. Zanzibar wordt ook wel Unguja genoemd. Naast Unguja heb je nog andere eilanden, dat zijn namelijk Pemba en Mafia. Daarnaast zijn er nog tal van andere kleine eilanden, maar Zanzibar is wel de bekendste. De genoemde eilanden zijn in trek bij veel toeristen. Doordat het eiland erg in trek is bij veel toeristen, zie vele je all-inclusive hotels die aan de mooie stranden gebouwd zijn.

Bezienswaardigheden Zanzibar

Als je op vakantie gaat naar Zanzibar kun je er verzekerd van zijn dat je genoeg te doen hebt. Je kunt bijvoorbeeld naar Stone Town gaan. Dit is een prachtige stad en gemaakt van koraalsteen. Het is een reis in het verleden wanneer je door deze stad gaat. De smalle steegjes en straatjes die alsmaar draaien zijn een lust voor het oog. Ooit was de stad een centrum van slavenhandel van onder meer Portugal en Engeland, maar vandaag de dag is daar gelukkig weinig van te merken. Je ruikt vooral heerlijke geurige kruiden wanneer je door de stad loopt. Je kunt kruidplantages bezoeken en zo op kruiden-tour gaan. Ook een bezoek aan het Paleis van de Sultan is een leuk uitje. Buiten de stad is er ook voldoende vertier. Vooral de stranden van Zanzibar zijn populair bij toeristen. Op sommige stranden is het zo rustig, dat je alleen de slagen van de golven hoort. Zo vind je in Matemwe een van de meest geïsoleerde stranden. Er zijn voorts goede mogelijkheden om te duiken en diepzee visserij is ook leuk om te doen.

Het eten op Zanzibar

Wanneer je op vakantie gaat wil je natuurlijk genieten van heerlijk eten. Het lokale eten bestaat voornamelijk uit kruidige visgerechten. Je kunt hierbij denken aan overheerlijke schotels met inktvis, krab, zalm en vele andere vissoorten. Daarnaast kun je naast een lekker gerecht genieten van de lekkerste cocktails en drankjes. Als je voor een all-inclusive restaurant gekozen hebt kun je genieten overheerlijke buffetten die opgediend zal worden door medewerkers van het hotel. Mensen die liever lokale gerechten willen proberen kunnen naar toeristenrestaurants aan het strand gaan.