Reclamevlaggen zorgen voor dat beetje extra

Is uw eerste associatie bij het woord vlag ook direct onze mooie rood wit blauwe landsvlag? Niet gek natuurlijk, want diep van binnen zijn we trots op ons landje en dus trots op onze driekleur. Maar naast vlaggen van landen zijn er natuurlijk heel veel andere soorten vlaggen. Wat te denken van kioskvlaggen op kleine winkeltjes in het midden van een willekeurige winkelstraat? Of van reclamevlaggen op de gevel van een winkel? Vooral reclamevlaggen zien we onbewust heel erg veel voorbij komen.

Tel ze eens allemaal

Bewust sluit ik de intro af met de woorden dat we reclamevlaggen onbewust heel erg vaak voorbij zien komen. Tel ze eens allemaal op een willekeurige dag. Ik denk dat u meer dan twee handen en twee voeten nodig heeft, al ligt het er natuurlijk wel een klein beetje aan waar u zich begeeft. Ik durf wel te stellen dat u op een zaterdagmiddag in het centrum van pakweg Rotterdam of Eindhoven genoeg reclamevlaggen ziet. Zoveel vlaggen zelfs, dat u op een gegeven moment de tel kwijt raakt. Die tel zal u niet kwijtraken als u met uw gezin een wandeling in het bos gaat maken.

Gemiddeld genomen

Ik durf dan wel te stellen dat u helemaal geen reclamevlaggen tegenkomt. Maar het gaat in mijn voorbeeld uiteraard over een gemiddelde over bijvoorbeeld een week of een maand. Zelfs als u een ritje in uw auto maakt komt u op diverse plekken reclamevlaggen tegen. Ga maar na: op de hoek van de straat wappert een vlag van de bakker of slager en wanneer u de snelweg opgedraaid bent, wapperen er bij bedrijven langs die weg ook allemaal vlaggen op het dak of aan de gevels.

De opdruk

De boodschappen op die vlaggen variƫren nog wel, maar wat wel zeker een overeenkomst is, is het feit dat alle vlaggen voorzien zijn van een bepaalde reclametekst. Het ene bedrijf heeft aan het vermelden van de eigen naam voldoende, terwijl een andere partij kiest voor een lange slogan of een eigen logo. De mogelijkheden zijn in feiten natuurlijk ook eindeloos. Zeker met de komst van het internet is er op het gebied van deze vlaggen van alles mogelijk.