Technisch Engels is niet besteed aan Louis van Gaal

Je kunt bepaalde onderdelen zoals Engels schrijven uitbestedenAfgelopen zomer hebben de meeste Nederlanders met veel plezier naar het WK Voetbal in Brazilië gekeken. Nederland presteerde boven verwachting en behaalde na een overwinning op het gastland in de troostfinale zelfs de derde plek op dit toernooi. Drijvende kracht achter dit succes van bondscoach Louis van Gaal. Tijdens het WK was al bekend dat zijn volgende klus in Manchester (Engeland) zou liggen. Het grote Manchester United moet hij weer naar grote hoogte stuwen, maar vooralsnog valt vooral zijn gebruik van de Engelse taal op. De taal die Van Gaal uitslaat, is niet bepaald technisch Engels.

Oneliners en andere legendarische uitspraken

In de paar maanden die Van Gaal nu aan het roer staat bij Manchester United, gaat het de club sportief nog niet zo voor de wind. Inmiddels is de recordkampioen van Engeland wel opgeklommen naar de top 5, maar oogstrelend voetbal heeft de ploeg van Van Gaal, die ook de Nederlander Daley Blind onder contract nam, nog niet getoond. Naast het veld gebeurt er wel genoeg in Manchester. Wat te denken van de legendarische interviews die Van Gaal elke week weer aan BBC geeft? Zijn gesprekken staan bol van uit het Nederlands vertaalde oneliners en andere legendarische uitspraken.

Another cook

Wat te denken van de uitspraak: ‘that’s another cook?’, waarmee Van Gaal eigenlijk wil zeggen: dat is andere koek. Overigens voegde de trainer uit Nederland er nog aan toe: ‘or biscuit’. Hilarisch natuurlijk, maar een cursus Technisch Engels zal Van Gaal zeker niet misstaan. Voor ons hoeft hij het niet te doen, want wij amuseren ons kostelijk. Maar voor zijn beeld in Engeland is het zeker raadzaam. Voor het gemak ga ik er maar even vanuit dat Van Gaal via Manchester United bij de beste Engelse leraren terecht komt, maar mocht dit toch niet het geval zijn… niet getreurd. Wij zetten in de volgende alinea nog een aantal handige adresjes voor Louis van Gaal op een rijtje.

LOI of Tedopres

Wat te denken van de Engelse cursussen van LOI? De cursussen van deze Leidse Onderwijs Instelling (LOI) zijn, gezien het technisch Engels, van zeer hoog niveau. Maar even hoog ligt het niveau bij Tedopres. Voor technisch Engels van de hoogste plank verwijs ik u dan ook naar http://www.tedopres.nl/.